fbpx Skip to content

iPRF terápia

iPRF (Injectable Platelet Rich Fibrin) terápia, azaz injektálható vérlemezkékben gazdag fibrin kezelés egy teljesen természetes, nem sebészeti terápiás lehetőség a hajhullásban vagy ritkulásban szenvedő paciensek számára. Az iPRF a hajhagymák növekedését az őssejtek és a hajhagyma mikrokörnyezetében lévő egyéb sejtek stimulálásával képes fokozni.

Hogyan működik?

Az iPRF egy olyan kezelés, amely a páciens saját vérplazmáját használja, vérlemezkékkel, fibrinnel és őssejtekkel dúsítva. Az így kapott terméket ezután a kívánt hatás elérésére kijelölt területekre injektáljuk, hogy aktiválják a gyorsított gyógyulási és regenerációs folyamatot. Ennek eredményeképpen a szervezet saját erőteljes regeneráló tulajdonságai felerősödnek és az érintett területre összpontosulnak, hogy beindítsák a velünk született biológiai mechanizmusokat, amelyek  a hajvesztés megelőzéséhez vezetnek.

Az iPRF fokozza a sejtek működését és szaporodását, így kíméletes, fokozatos, de hosszan tartó és halmozott hatást fejt ki. 

A fibrin nagyon lassan és folyamatosan szabályozza a növekedési faktorok felszabadulását. A kezelés során a legfontosabb, hogy a növekedési faktorok a célzott helyen szabaduljanak fel.

Kinek ajánlott a kezelés?

Az iPRF kezelést ajánljuk női és férfi típusú hajhullás esetén is. Az eredmények a páciensek adottságaitól függően eltérőek lehetnek, de az aktív hajhullást minden esetben megállítja. A meglévő hajszálak megerősödnek, az alvó tüszők aktiválódhatnak és sűrűsödést eredményeznek. Ezért akkor is ajánljuk az iPRF kezelést, ha nem szenved hajhullásban, csak dúsabb és egészségesebb hajat szeretne vagy gyorsabb és eredményes hajnövekedést

Hajbeültetés után segíti a beültetett graftok regenerálódását, gyorsabb növekedését a hajszálaknak. 

Gelencsér Tímea

szépségkirálynő, sportoló, műsorvezető

Péter-Szabó Szilvia

zenész, műsorvezető

iPRF hajnövesztő kezelés

Teljesen természetes, nem sebészeti terápiás lehetőség a hajhullásban vagy haj ritkulásban szenvedő páciensek számára. Az iPRF képes fokozni a hajhagymák növekedését a regeneratív sejtek és a hajhagyma mikrokörnyezetében lévő egyéb sejtek stimulálásával. Ezek a speciális trombocita sejtek elősegítik a gyógyulást és felgyorsítják a szöveti regeneráció sebességét és mértékét, ami új hajnövekedést és a meglévő haj megvastagodását eredményezi.

A fokozott vérellátás táplálja a hajhagymákat, ami növeli a hajhagymák átmérőjét és vastagabb hajszálakat eredményez. Ez a megnövekedett tápláltság serkenti az új tüszők képződését is, és így az új haj növekedését.

Hogyan zajlik klinikánkon a kezelés?

Néhány cső vénás vért veszünk a pácienstől a szokásos vérvételi módszerrel, akárcsak az éves fizikális vérvizsgálatnál.

Ezután ezeket a vérmintákat egy speciális centrifugába helyezzük, hogy elkülönítsük a vérlemezkékben rendkívül gazdag sejtréteget. Ezt a sejtréteget kivonjuk, hogy létrehozzuk az Ön saját iPRF-kezelési anyagát.

Az iPRF-et ezután a hajhagymák szintjén, körülbelül fél centiméterenként a hajritkulás egész területén befecskendezzük a fejbőrbe egy mezopisztoly segítségével.

Az injekciós eljárás körülbelül 30 percet vesz igénybe.

Mivel a kezelés az Ön természetes gyógyító és regeneráló képességét használja ki, a kezelés után fontos, hogy kerülje például a dohányzást és a túlzott UV-expozíciót.

 

Kérjen most időpontot konzultációra!

GY.I.K.

Szükséges ismételni az iPRF kezelést?

A kezelésekre általában havonta egyszer kerül sor három-négy hónapon keresztül. A legtöbb páciens 4-6 hónap múlva kezdi látni az eredményeket, és a hajnövekedés fenntartása érdekében a kezdeti kezeléssorozat után évente 1-2 alkalommal igényli a kezelés megismétlését.

Meddig tartanak az eredmények?

Az iPRF-terápia eredményei változóak, de a legtöbb esetben 18 hónapig, néhány esetben pedig akár 2 évig tartanak. A kezelés eredményeinek megőrzése érdekében körülbelül 12 hónap elteltével javasoljuk a kezelés megismétlését.

Krónikus hajhullás esetén is segít?

Az androgenetikus alopecia (AGA) a krónikus hajhullás leggyakoribb oka, amely férfiakat és nőket egyaránt érint. Nőknél a hajhullás általában az egész fejbőrön jelentkezik. Férfiaknál a hajvesztés általában az elülső hajvonal mentén (visszahúzódó hajvonal) vagy a fejbőr felső részén kezdődik. AGA esetén a hajhagymák zsugorodni kezdenek és elhalnak a vérellátás hiánya és az elégtelen táplálás miatt.

Az iPRF kezelés a hajhagymák vérellátásának fokozásával segíti a hajnövekedést a pácienseknél.

Van, aki nem alkalmas az iPRF kezelésre?

Ha az alábbi helyzetek vagy egészségi állapotok bármelyike érinti Önt, akkor nem alkalmas a PRP-terápiára:

  • terhesség vagy szoptatás
  • véralvadásgátló kezelés, például Warfarin
  • bármely betegség, amely jelentősen befolyásolja a vérlemezkefunkciót
  • haemodinamikai instabilitás
  • szepszis
  • akut vagy krónikus fertőzések

Milyen kockázatai lehetnek az iPRF kezelésnek?

Az iPRF kezelés nagyon biztonságos, mert a kezelés a páciens saját sejtjeire támaszkodik, nincs semmilyen kémiai hozzáadott anyag, így nagyon kicsi a mellékhatások kockázata.

Az eljárás során egyáltalán nincs vagy minimális kellemetlen érzés adódhat, azonban a terápia fájdalommentes.

Az injekció beadása után kisebb kellemetlen érzés, ödéma és véraláfutás jelentkezhet a tűszúrások helyén. Ezek a tünetek normálisak, és néhány napon belül elmúlnak.

Mikorra várható az eredmény?

Az eredmények megjelenése néhány héttől akár több hónapig is eltarthat. A hajhullás kezelése hosszabb időt vesz igénybe, mivel a hajnak vissza kell nőnie. A változások órákon belül elkezdődnek, és a növekedési faktorok hatására akár hónapokig is eltarthatnak. Az eredményekben némi eltérés lehet, ami részben a páciens vérében lévő vérlemezkék számától és minőségétől függ.

További kérdései vannak vagy bejelentkezne konzultációra?
Keressen minket bátran!

1026 Budapest, Hűvösvölgyi út 65.
+36 30 365 1375 • +36 1 793 3497
info@newhairbudapest.com

  • A foglalás lemondásával vagy a meg nem jelenéssel kapcsolatos feltételekről ide kattintva tájékozódhat.
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Kedves Páciensünk!

Tájékoztatjuk, hogy 2023.12.23-2024.01.02. között Klinikán zárva tart.
Sürgős egészségügyi esetben kérjük hívja a +36 30 130 3998 telefonszámot.

Békés, Boldog Ünnepet kíván a For Beauty Esthetic Center Csapata!